Погледнете како се освојува злато – Камила Валиева испиша историја на ЗОИ во Пекинг

Камила Валиева од Казањ, Република Татарстан, Русија, која има само 15 години, е првата натреварувачка во историјата на ЗОИ која успеала да направи целосен четирикратен скок.

Со звуците на „Болеро“ од Морис Равел успеа да го направи тој елемент два пати, тертиот пат падна, но сепак златото беше нејзино!

Видеото во кое ќе уживате: