Ослободителна пресуда за Пале Иловска

Основниот суд Велес ја ослободи од обвинение велешанката Пале Иловска која лани со нож го усмрти нејзиниот насилен партнер од Велес. Таа одговараше за кривичното дело „убиство во миг“.

„Обвинетата Павлинка Иловска, се ослободува од обвинение“, рече судијката Габриела Гајдова.

Трошоците за постапката паѓаат на товар на државата, а мерката куќен притвор се укинува.

Инкаку, во одбрана на Пале застанаа многубројни поединци, невладини организации и Хелсиншкиот комитет