Колку тежи Македонското национално единство и достоинство – СДСМ/ДУИ избегаа од седница!

Денес на Комисијата за надворешна политика пратениците од ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата предложија да се разгледува Декларацијата за великанот Гоце Делчев, но за жал присутните пратеници од СДСМ/ДУИ побегнаа, за седницата да нема кворум и да не може да се гласа.

Зошто владејачкото мнозинство не сака да застане зад ликот и делото на Делчев, колку тежи Македонското национално единство и достоинство?