Ковачевски да се произнесе за потребата за писмени гаранции за јазикот и историјата за заштита на идентитетот во преговорите со Бугарија

Ковачевски да се произнесе за потребата за писмени гаранции за јазикот и историјата за заштита на идентитетот во преговорите со Бугарија.

Ковачевски да побара писмени гаранции дека Бугарија нема да ја оспорува македонската јазична посебност, идентитет и историја.

Дополнително државата треба да добие гаранции од Брисел дека нема да има дополнителни пречки на нашиот пат кон ЕУ.

Ковачевски да не ја става државата во подредена положба, и да побара гаранции со што ќе се заштити Македонија, идентитетот, јазикот и историјата.

Се друго кое оди наспроти овие принципи е штетно за Македонија и ВМРО-ДПМНЕ нема да го прифати.

Постави одговор

Your email address will not be published.