Ковачевски бега од избори за да продолжи да краде милиони во енергетска криза

Ковачевски бега од избори за да продолжи да краде милиони во енергетска криза.

Димитар Ковачевски не прифаќа лидерска средба затоа што сака да продолжи да краде. Само во текот на месец февруари за купување на скапа струја се потрошени 58 милиони евра.

СДСМ испумпува тешки милиони за купување на струја, затоа што претходно испумпуваа пари преку тендери во РЕК, и не ископаа ниту јаглен на време, ниту пак ја регулираа работата на хидроакумулациите.

Ковачевски бега од избори, затоа што тој не сака решение на кризата, тој сака да ги краде парите на граѓаните преку големи набавки, кои ги правда под превезот криза.

Во однос на ставот за Бугарија, срамота е што Ковачевски бега од национално единство.

Ковачевски само го интересира неговата политичка кариера и профит.