Има македонско малцинство во Бугарија!Има македонско малцинство во Грција!

Поранешниот пратеник на ВМРО ДПМНЕ, Илија Димовски, во еден краток статус ја опиша состојбата, размислувањето и чувствата на македонскиот народ:

„Притисокот од сите нас, од сите граѓани, ја предизвика Софија секој ден да дава изјави дека нема македонско малцинство, со тоа верификувјќи го дека постои…

Уште повеќе и уште посилно да продолжиме…

Нема поголема битка од оваа…

Штом одиме во Европа, нека биде тоа европски…

Човекови права за сите…

Има македонско малцинство во Бугарија!

Има македонско малцинство во Грција!“, се вели во статусот на Димовски.

Линк:

https://www.facebook.com/Dimovski.Ilija