Филипче и Заев ги затворија пунктовите за вакцини и тестови за корона за време на празници, ги оставија болните да плаќаат се од свој џеб

Бројката на болни од корона се движи кон 10.000 лица.

Бројката на починати надмина 8.000 лица.

Венко Филипче и Зоран Заев ќе бидат запаметени по негативни рекорди. Македонија е високо петто место на светската листа на починати, а во Европа е на четврто.

И наместо организација и одговор на зголемениот број на корона позитивни, Филипче и Заев ги затворија вакциналните пунктови, но и оние за тестирање, па граѓаните се приморани од свој џеб да ги плаќаат тестовите по приватни лаборатории. Или џабе одвојуваат од својот џеб за здравствено осигурување. Плаќаат тестови, плаќаат тестови, а плаќаат и за лекување.

Само за овие три празнични дена има околу 3.000 заболени.

Јасно е интересот на Филипче и Заев беше само за нивните бизнис интереси, односно корупција и криминал.

Тешко дека и Димитар Ковачевски и неговиот тим ќе направат нешто поинаку, нешто за граѓаните.

За соодветна грижа за граѓаните треба план и негова реализација. За тоа треба избори и нова влада, а по изборите сите што ги заборавија граѓаните и се грижеа само за личните интереси, корупција и криминал ќе одговараат.