Твит на денот: Мајкл Рот

„Многу е добро што се среќаваат новите шефови на Бугарија и Македонија. Како што МКД го признава БГ малцинството во Македонија, Бугарија мора конечно да ја имплементира пресудата на Европскиот суд за човекови права и да го признае Македонското малцинство во Бугарија. Во ЕУ ниедна земја не може да одлучува за јазикот и културата на друга земја“.

Мајкл Рот