Се огласија македонците од Пиринска Македонија по срамната изјава на Петков

После срамната изјава на Премиерот на Бугарија, Кирил Петков, дека македонци во Бугарија не постојат, се огласија членовите на ОМО „ИЛИНДЕН“ ПИРИН.

Тие на официјалниот Фејсбук профил напишаа:

Новиот бугарски премиер Петков во интервју за БТВ кажа дека Македонци во Бугарија не постојат!

Едно прашање за Петков, какви се овие луѓе во Пиринско кои играат и пеат МАКЕДОНСКИ ПЕСНИ и веат МАКЕДОНСКИ ЗНАМИЊА???

НА ПЕТКОВ НЕ ТРЕБА ДА МУ СЕ ДОЗВОЛИ ВЛЕЗ ВО МАКЕДОНИЈА СЕ ДОДЕКА НЕ СЕ ИЗВИНИ ЗА СВОЈАТА ФАШИЗОИДНА ИЗЈАВА И СЕ ДОДЕКА ФАШИСТИЧКАТА ДРЖАВА БУГАРИЈА НЕ ГИ ПРИЗНАЕ ОСНОВНИТЕ ЧОВЕКОВИ ПРАВА НА МАКЕДОНЦИТЕ!!!