Резил: Петков го пречекаа со половична химна, без Гоце Делчев, Питу Гули, Даме Груев, Сандански

Насловот кажува се: Половична химна при пречекот на бугарскиот Премиер Кирил Петков при првата официјална средба на Република Македонија. Изоставен е делот каде што се споменуваат Гоце Делчев, Питу Гули, Даме Груев и Јане Сандански.

Социјалните мрежи вријат од негативни коментари. Како е можно во сопствената држава да си дозволиме такво самопонижување?!?!?!

На следното видео химната на Република Македонија се интонира во 4та минута и 18та секунда: