Првото бебе во 2022 година е машко

Првото бебе родено во 2022 година на Клиниката за Гинекологија и Акушерство во Скопје е родено само една минута по полноќ и е петто дете по ред во семејството Стошиќ.

Бебето е тешко 3,7 кг и 50 цм долго.