По струјата и парното, поскапуваат и горивата!

На првата седница на Регулаторната комисија за енергетика и водни ресурси, донесена е одлука од вечер на полноќ да се зголеми и малопродажната цена на горивата за 2,17 %, односно по 1,5 денар.

Од вечер на полноќ ќе бидат овие цени:

УРОСУПЕР БС–95     75,00 ден/лит.

ЕУРОСУПЕР БС–98     77,00 ден/лит.

ЕУРОДИЗЕЛ (Д–Е V)  65,50 ден/лит.

БИОДИЗЕЛ              66,50 ден/лит.