Од полноќ повторно нови цени на горивата

Регулаторната Комисија донесе одлука за повторно поскапување на цените на горивата кое стапува на сила од полноќ.

Новите цени се:

Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 95 – 75,50
Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 98 – 77,50
Дизел гориво ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) – 67,50
Масло за горење Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) – 67,50
Мазут М-1 НС – 41,724

Поскапувањето на малопродажните цени на нафтените деривати е во просек за 2,24 % од досегашната цена.