Ковид биланс за денес:1725 заболени, 2 почнати

Согласно податоците од Институтот за јавно здравје, во Македонија во последниве 24 часа направени се 7472 тестирања, од кои 1725 се позитивни на КОВИД-19.

По градови ситуацијата е следна:

Скопје – 1028

Битола – 148

Прилеп – 112

Охрид – 61

Куманово – 52

Кавадарци – 43

Гевгелија – 32

Штип – 31

Струмица – 24

Тетово – 22

Гостивар – 21

Кичево – 20

Велес – 16

Кочани – 14

Делчево – 13

Крушево – 12

Струга – 10

Радовиш/Валандово – по 8

Ресен – 7

Неготино – 6

Свети Николе/Крива Паланка/Берово/Пробиштип/Македонски Брод – по 4

Кратово/Богданци – по 3

Виница/Демир Хисар/Македонска Каменица/Пехчево – по 2

Дебар/Демир Капија/Дојран – по 1

Починати се две лица во болнички услови, еден во Скопје и еден во Неготино.