Иницијатива на градоначалничката на град Скопје, Данела Арсовска, улица во централното градско подрачје да го носи името на Аки Рахимовски

На својот фејсбук профил, градоначалничката на град Скопје, Данела Арсовска, напиша дека иницирала со одлука на Град Скопје една улица во централното градско подрачје да го носи името на Александар Аки Рахимовски.

„На последната средба со Аки во резиденцијата на Претседателот на Хрватска минатата година, гордо не поздрави со македонските песни кои нему лично му беа најдраги“, напиша таа.

Линк до постот:

https://www.facebook.com/ArsovskaDanela

Постави одговор

Your email address will not be published.