Изгласан новиот извршен комитет на ВМРО-ДПМНЕ

Тимчи Муцунски и Гордана Димитриеска Кочоска се новите потпретседатели на ВМРО ДПМНЕ. Владо Мисајловски и Александар Николоски продолжуваат на ги извршуваат функциите потпретседатели на партијата.

Ѓорѓија Сајкоски продолува да биде Генерален Секретар на ВМРО ДПМНЕ.

Нови членови на ИК се Сашо Клековски, Маја Кадиевска Војновиќ, Доцент Д-р Ристо Симеонов, Мехмет Џафери, Ели Панова, Миле Лефков, Луке Галески, Зоран Љутков, Марија Митева, како и досегашните членови.

Нов секретар за меѓународна соработка е Стефан Андоновски, нов шеф на кабинет е Владимир Нелоски.

https://www.facebook.com/MickoskiHristijan/videos/359914259302784