Една година од официјалното формирање на Патриотскиот институт на ВМРО ДПМНЕ

Пред точно една година се формираше Патриотскиот Институт на ВМРО ДПМНЕ „Гоце Делчев“.

Многу настани се организираа од страна на овој институт, на многу настани неговите членови земаат присуство, многу панихиди, учество во коњаницата од бигорски манастир до Крушево, во Илинденскиот марш и многу други.

Целта на постоењето на овој Патриотски институт е на помладите да им се пренесе идеологијата на организацијата, да се сочува македонската кауза. И да се бори со сите свои сили да се направи нешто повеќе за Македонскиот народ!

Честитки браќа и сестри и поуспешна работа во иднина!