Документите не лажат! Погледнете!

На својот фејсбук профил професорката Каракамишева презентираше документи со посредство на ОМО ИЛИНДЕН ПИРИН за она што денес Бугарија инсистира да се преговара, а било решено веќе во 1947.

„Историските комисии си го решиле проблемот во 1947 година. За што преговараат “историчарите” на Заев, а и со кого преговараат? Очигледно што и да договори Бугарија ниту го почитува ниту го спроведува“, пишуваа таа.

Линк до постот:

https://www.facebook.com/Karakamisheva