Аки Рахимовски погребан во Загреб со македонско знаме и „Зошто си ме мајко родила“ во позадина

На загрепските гробишта Мирогој, во Алејата на великаните, во кругот на семејството и пријателите денес е погребан Аки Рахимовски, фронтменот на култната група „Парни Ваљак“.

Ковчегот беше прекриен со македонско знаме, а во позадина се пееше неговата омилена песна „Зошто си ме мајко родила“.

Постави одговор

Your email address will not be published.