Орце Камчев е во приватната болница „Аџибадем Систина“

Заради влошена здравствена состојба, Основниот Кривичн Суд во Скопје за прв пат откако е во притвор му даде дозвола на бизнисменот Орце Камчев да го напушти затворот „Шутка“ и да биде однесен во приватната болница Аџибадем Систина.

Орце Камчев скоро десет месеци е во притвор во Шутка како обвинет во случајот „Плацеви на Водно”.

Безбројни се реакциите во врска со неговиот притвор, бидејќи нему му беше одбиено барањето за бранење од слобода, и покрај приложената кауција, за разлика од Мијалков, кому ова му беше дозволено.

Орце Камчев веќе подолг период има проблеми со срцето.

Постави одговор

Your email address will not be published.