Колкава ќе биде новогодишната честитка од РКЕ?

Иако уверуваат и од РКЕ и од Владата дека цената на електричната енергија после 1 јануари нема да се покачи драстично, сепак граѓаните се во грч додека не ја слушнат новата цена на електричната енергија, односно за колку проценти таа ќе се покаќи после нова година.

РКЕ денес ќе донесе конечна одлука за цената на електрична енергија.