Катастрофа од здравствен систем

Зошто воопшто плаќаме секој месец во фондот за здравство, кога родилка од Тетово со некроза на матка заврши во Скопје, кога пациенти со приоритетен упат не ги прегледуваат, кога поголем дел од зградите каде треба да се лечат граѓаните се вистински руини?!?!?!?!?

Зошто кабелот остана виновен за трагичната смрт на 14те пациенти во ковид болницата во Тетово???

Ќе превземе ли некој одговорност за хаосот во кој сме втурнати????

Фотографиите се превземени од социјалната мрежа фејсбук, од граѓани кои веќе не сакаат и не можат да молчат!

Неврологија, Центар за деменција