17 дена до почетокот на учебната година

Министерката Мила Царовска се’ уште подготвува “материјали за учење“, за учениците од четврто одделение, и тоа дигитализирани. Конкурс за учебници за учениците од прво одделение по новата Концепција немаше. И тие се подготвуваат под терминот “материјали за учење“, со цел да се изигра постоечкиот закон за учебници и роковите предвидени во него.

И со ИЗИГРАН ЗАКОН, и со сите можни манипулации, учебници, односно “материјали за учење“ нема.Денес е 14 ти август, 17 дена пред почеток на учебната година, напиша на својата фан страна Проф. Д-р Весна Јаневска, претседател на Комисијата за Образование и Наука на ВМРО ДПМНЕ