Четиво од Никола Груевски за Илинденското востание

Поранешниот Премиер и Претседател на ВМРО ДПМНЕ, Никола Груевски

Поранешниот Премиер на Република Македонија, Никола Груевски, на својата фан страна објави текст под наслов „ПРЕДИЗВИЦИТЕ, ПОДЕЛБИТЕ И ПОСЛЕДИЦИТЕ ОД ИЛИНДЕНСКОТО ВОСТАНИЕ“:

„Во пресрет на завршувањето на периодот на 10-те дена Крушевска Република, во прилог еден текст за оние кои сакаат да прочитаат интересни и за многумина непрочитани детали од националната историја на македонскиот народ поврзана со илинденскиот период и поуки и лекции кои можат да се извлечат од тоа“ – напиша тој.

Линк до постот:

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FNGruevski%2Fposts%2F379674360188501&show_text=true&width=500