Потврдени уште 19 кандидатури за градоначалници на ВМРО ДПМНЕ

На прес конференција потпретседателот Владо Мисајловски ги објави имињата на уште 18 кандидати за градоначалници за претстојните локални избори. Тоа се како што вели тој, „луѓе кои ќе ја донесат победата за партијата“:

Александар Стојковски – општина Ѓорче Петров

Тони Михајловски – Куманово

Дарко Костовски – Бутел

Жарко Ристевски – Македонски Брод

Дејан Владев – Свети Николе

Димчо Атанасовски – Македонска Каменица

Елеонора Рашковска – Берово

Зоран Здравевски – општина Чашка

Киро Нацков – Градско

Маријан Миленковски – Пробиштип

Миле Петков – Виница.

Александар Китански – Пехчево.

Бошко Цветковски – Лозово.

Виткор Паунов – Карбинци.

Далибор Ангелов – Чешиново Облешево

Коста Маневски – Зелениково

Никола Најдовски – Демир Хисар

Мевмед Џафери – Маврово-Ростуше

Кирил Пецаков – општина Охрид.

Постави одговор

Your email address will not be published.