Народот против КОВИД мерките

Протести во Берлин

Во недела, 15ти август, во 12 часот е закажан протест пред Собранието на Република Македонија, како што е нагласено против фашистичките КОВИД мерки. Во објавата строго е нагласено дека протестот е народен, непартиски, без разлика на вера, политика, статус, бидејќи се работи за заштита на најосновните човекови права кај нас и насекаде во светот.

Во целиот свет овие денови се одржуваат многу помасовни антиковид протести.Во Франција четврта недела по ред се протестира против заострувањето на мерките и задолжителниот услов за поседување здравствен сертификат за влегување во редица објекти и користење на услуги.

Истото се случува и во Берлин, каде дојде до судири меѓу демонстрантите и полицијата.