Лажни вести или?????

Мила Царовска на 30 јуни 2018 година:

„Ги повикувам граѓаните да не наседнуваат на лажните документи кои се споделуваат по социјланите мрежи. Вистината е следната: Во прифатниот центар во Визбегово ќе се гради населба за бедомните лица кои до неодамна живееа под Кале, а не камп за мигранти.“

Оливер Спасовски на 17 август 2021:

„Прифатниот центар за странци Гази Баба е формиран и функционира согласно Законот за странци и е наменет за привремено задржување на странци во случаи кога се исполнети условите содржани во одредбите на Законот за странци, односно за сместување на странци кои не можат да се отстранат од територијата на државата во рок од 24 часа, од кои било причини, па се сместуваат во него во период од неколку дена, додека да се создадат услови да биде отстранет од државата.“

Влада на Република Македонија:

Имаме капацитет да примиме 450 граѓани од Авганистан!