Браво за Владата – ќе се разгледува можноста за вработување на бегалците од Авганистан!!!

„Статусот на лицата што се очекува да пристигнат од Авганистан во нашата земја ќе биде во согласност со одредбите на Законот за странци. Релевантните институции ги разгледуваат можностите за ресоцијализација на овие лица, ова ќе биде завршено во наредните денови. Во моментов фокусирани сме на нивниот прием и сместување во соодветните хотели. Прашањето за образованието на децата, прашањето за вработување и прашањето за здравствено осигурување ќе бидат разгледани и регулирани во наредните денови, почитувајќи ги законските одредби во земјава“, изјави Портпаролот на Владата Муамет Хоџа.

Ех моја жална Македонијо, сето тоа беше во главата на вмровците!!!!

Постави одговор

Your email address will not be published.