СЛЕДЕТЕ ВО ЖИВО – Музичарите, ивент индустријата и угостителите на протест пред Владата

„Протестирам против уништувањето на ноќните клубови“, е пораката со која денеска во 14 часот музичарите ќе одржат протест пред влада.

-14-ти март е денот кога со уредба се затворени ноќните клубови во Македонија. Оттогаш па наваму сме: 7 месеци – присилно затворени без ниту еден работен ден; 7 месеци – лични задолжувања за трошоци (кирии,плати и паушали) за опстанок на ноќните клубови; 7 месеци – со 0 денари помош од државата.

Без одговор на писменото барање до Влада за состанок со претставници од власта за решавање на нашето прашање, како најпогодени од целата ситуација. Дали сме граѓани на оваа држава само кога плаќаме даноци и лиценци за работа?“, стои во најавата на протестот.

КУРИР ќе го пренесува протестот во живо, а истиот можете да го следите на следниов линк: