Коронавирусот хара во штипскиот затвор – 8 затвореници позитивни на Ковид-19

Вчера беше објавено дека во затворот во Штип има регистрирано еден случај на коронавирус во здравствениот билтен на Министерството за здравство, а таа информација ја потврди и директорот на  Затвор-Штип, Мики Тодоров.

Неофицијално денеска, Курир дознава дека во штипскиот затвор има дури ОСУМ затвореници кои што се позитивни на коронавирусот, а не се објавени.