Д-р Никола Пановски алармира: Бројките може да одат и над 1.000 случаи дневно

Без одлучна битка и здружен фронт на сите чинители во општеството против коронавирусот бројките допрва ќе раснат.

Доктор Никола Пановски кој ревносни ги следи состојбите со епидемијата предупредува на црни сценарија и со над 1.000 заразени дневно.

Вели ако продолжи непочитувањето на мерките, властите треба да размислат за повторно воведување на полициски час или други забрани за движење.