Стоилковски: Заев лажел за непостоечка телевизија?

ЗАЕВ ЛАЖЕЛ НА НЕПОСТОЕЧКА ТЕЛЕВИЗИЈА ?
Власта на Мафијата на Заев на официјалниот сајт и по неколку дена користи непостоечка кратенка од непостоечко име за Македонската телевизија!
Во информациите стои дека гостувал во „Националната телевизија“
Но, на официјалниот регистар на АВМУ од 30 јануари 2020, каде што јасно стои името на Јавниот радиодифузен сервис.
И на регистарот не постои таква телевизија како што ја нарекуваат.
Влада во официјалните настапи не смее да се користи со други именувања освен официјалните. Во тој случај, што не напишат „Зоќе“ или „Лоповот“ или „премиерот на Мафијата“?
Нека објаснат која е таа НТВ на која што учествувал Заев?Тоа ли е тој „Идентитетот Бетон“?
Не смеат ли да напишат дека Заев беше на Македонска телевизија- прв програмски сервис, МРТ?
Или мафијата смета дека лагите не се лаги ако се искажани на непостоечка телевизија?
Резил!

МафијаИлиМакедонија, истакнува Стоилковски.

https://www.facebook.com/naum.stoilkovski/posts/10158409174420499