Се тресе Скопје, илјадници луѓе на улиците против поскапа струја (ФОТО)

Пред повеќе од половина час е започнат протестот на ВМРО-ДПМНЕ, кој е организиран од лидерот на партијата против поскапување на струјата.

Во време на пандемија, кога многу граѓани останаа без работа и без никакви приходи, власта во Македонија ја накачи драстично цената на струјата. Илјадници незадоволни граѓани се сплотија заедно и искочија денеска да го изнесат сопствениот револт.