Прваче од регионот и одржа лекција на новинарката- таа му се извини бидејќи не ги почитува мерките за заштита од короната (ВИДЕО)

Во основните и во средните училишта во Сараевскиот кантон во Босна и Херцеговина наставата веќе започна. Една новинарка имала интересен разговор со едно прваче, кое објаснува како треба правилно да се придржува до пропишаните мерки.

– Стави ја маската на нос – ја опоменува првачето и потоа се повлекува за да држи дистанца.

Погледнете ја снимката почнувајќи од 29 секунда.