Мицкоски повика на протест – „Гоце Делчев е столбот на современата македонска држава, Гоце Делчев е Македонија!“

Гоце Делчев беше човек што обединуваше, којшто имаше визија. Гоце Делчев беше и ќе остане Македонецот врз основа на кој ние ќе се сеќаваме на минатото, врз основа на тоа минато ќе ја градиме иднината, порача лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски.

„Ќе го продолжиме неговото дело да обединуваме, а не да разединуваме. Ние се гордееме и сме горди Македонци што сме имале таков јунак во нашата историја, а врз основа на таа историја ќе ја градиме иднината. Гоце Делчев е столбот на современата македонска држава, Гоце Делчев е Македонија, Гоце Делчев не треба да биде предмет на никакви преговори и разговори.

15 септември 2020, 18:30 часот.

Пред министерство за правда до министерството за надворешни работи, протест на Коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ“ – порача тој.

https://www.facebook.com/MickoskiHristijan/posts/1662228433952609
Постави одговор

Your email address will not be published.