Мицкоски најави нов протест на ВМРО ДПМНЕ во вторник: Целта е за ЕУ, за Македонија, за Делчев!

Христијан Мицкоски, лидерот на ВМРО ДПМНЕ за во вторник во 18,30 часот најави нов протест. Протестот ќр почнр од Министерството за правда, преку мостот „Гоце Делчев” и ќе заврши пред Министерството за надворешни работи.

Ова е протест на народот, целта е за ЕУ, за Македонија, за Делчев. Гоце е црвената линија за нашето достоинство. Се гледаме!, вели лидерот на ВМРО ДПМНЕ Мицкоски.

Гоце Делчев го разбираше светот како поле за културен натпревар помеѓу народите.

Европската Унија, од која секој ден сме се подалеку со мафијата на власт, почива врз идеите на солидарност, заедништво и градење на мостови. Владата преговара за Делчев, а очите на јавноста се далеку од тоа што за нашата земја е суштински важно. Нашите историчари заслужуваат поддршка, затоа што Гоце е столбот на македонизмот. Власта да има во предвид колку е важен супстратот за кој разговараат. Протест на ВМРО-ДПМНЕ во вторник, во 18:30 часот од Министерството за правда, мостот “Гоце Делчев”, до МНР.

Ова е протест на народот, целта е ЗА ЕУ, ЗА МАКЕДОНИЈА, ЗА ДЕЛЧЕВ.
Гоце е црвената линија за нашето достоинство.
Се гледаме!, напиша Мицкоски на Фејсбук.

https://www.facebook.com/MickoskiHristijan/posts/1661356470706472