Мисајловски: Добивме режим и мафија на власт – време е за улица!

Добивме режим и мафија на власт. Време е за улица, порачува потпретседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Владо Мисајловски.

Во продолжение следува интегрален текст од неговиот Фејсбук статус:

📌 Добивме влада – дивоградба

📌 Мафијата продолжи да владее.

📌 Банкротираше банка, а економијата во колапс.

📌 Преку 40 илјади луѓе ги изгубиле работните места.

📌 Криминал и корупција или СДСМ и ДУИ стана едно исто.

📌 Уште во првата недела преку соопштенија и изјави почнаа да ги диктираат судските нарачки и какви обвиненија ќе спремаат.

📌 Јавно обвинителство под целосен диктат на власта.

📌 Земјоделците оставени сами на себе.

📌Ја поскапеа струјата.

📌Ја покачија акцизата и горивото.

📌Се срамат да кажат Македонија или македонско.

📌 Повеќе за нив нема македонска држава туку сега ја нарекуваат нашата татковина.

📌 Нема веќе македонски производи туку сега го нарекоа купувај домашно.

📌 Имавме наместени и украдени избори со невиден поткуп.

📌 Од карантинска земја станавме експериментална земја каде што здравствени и економски мерки се носат само за потреба на поткуп на избори, или за придобивање на политички поени.

📌 Во вонредна состојба си делеа лиценци за марихуана.

📌 Го сменија изборниот закон последниот ден на вонредната состојба без консултација со опозицијата за да добијат повеќе минути за рекламирање.

📌 Невини луѓе ставаат по затвори додека мафијашите се богатат.

📌 Променија име продадоа историја.

📌 Измислуваат неуставно гласање на пратениците од дома затоа што неможат да соберат кворум, па наоѓаат изговор со вирусот, а од друга страна децата ќе можат да одат на настава или работниците во фабриките ќе држат смени.

И уште многу, многу, многу неправди.
Добивме режим и мафија на власт.

Време е за улица !!!
ДОСТА Е !!!!

https://www.facebook.com/misajlovskivlado/posts/2371993746440981