Даскаловски – Разбра некој која е штетата за државата од набавката на Мерцедесот?

Универзитетскиот професот Жидас Даскаловски на Фејсбук по потврдата на затворската казна за поранешната министерка за внатрешни работи Гордана Јанкулоска прашува што се случи со незаконската набавка и која е штетата на државата.

-И разбравте што е точно делото за кое е осудена Јанкуловска? МВР купило “луксузен” Мерцедес по желба на Груевски. И ? Што е со незаконската набавка? Која е користат за неа? Која е штетата за државата? Нигде не се објасни…, пишува Даскаловски на Фејсбук.