Владата на денешната седница одлучи да ги отвори игротеките

Владата на денешната седница одлучи да ги отвори игротеките, кои со месеци беа затворени како мерка за заштите од ширење на Ковид-19.

-На денешната седница е усвоен и протоколот за работа на игротеките во услови на епидемија со КОВИД-19 и препорача строго почитување на мерките за спречување на ширење на КОВИД-19 инфекцијата и усвоениот протокол при вршење на дејноста. Одговорноста за целосно спроведување на одредбите од протоколот е обврска на вршителите на дејноста, велат од Владата.