Тања Каракамишева: Собранието сеуште не е конституирано

Универзитетската професорка Тања Каракамишева на својата официјална страница на Фејсбук, по споделената вест на еден портал дека е конституирано Собранието, сподели статус во кој напиша дека Собранието сеуште не е конституирано и дека дури по завршување на конститутивната седница на Собранието започнува рокот од 10 дена за доделување на мандатот за да започне постапката за составување на влада.

-Се молат новинарите правно да се информираат пред да пишуваат текстови и наслови како овој! Новинарите треба да информираат објективно и правилно, а не да ја дезинформираат јавноста, стои во нејзиниот статус.

Целосната објава може да ја прочитате во продолжение.

https://www.facebook.com/Karakamisheva/posts/3298204890263391
Постави одговор

Your email address will not be published.