Полицијата трага по пироманот што се снимаше на ТИК ТОК додека врши палење на јавни површини

Нa 04.08.2020 до Секторот за компјутерски криминал и дигитална форензика при МВР, преку сервисот „Црвено копче“ пристигната е пријава за лице кое на сервисот за споделување на видеа ТИК ТОК се снима додека врши палење на јавни површини.

Пријавата е доставена до СВР Скопје, како надлежна организациона единица која постапува по сторени кривични дела од таа област. МВР презема мерки и активности за утврдување на точниот идентитет на снимката и на учесниците во неа, како и за понатамошно расчистување на настанот.

Станува збор за лице од Скопје кое на Тик-Ток објави видео од профилот „djeloking 2020“ и од „забава“, на некој рид запали намерно грмушка и предизвикува потоа голем пожар.