Мај дик, мај гарден- Како Англичанец преведува македонски поговорки (ВИДЕО)

Англичанецот Ендрју пробал да научи што значат некои од македонските поговорки.

Оди објасни му на странец што значи „да те серат кокошките“.

https://twitter.com/HorridChildd/status/1292936399646228483