Денеска во 18 часот протест пред Влада против поскапувањето на струјата

Денеска во Тетово, Гостивар, Дебар, Кичево и Струга ќе има протести против поскапувањето на струјата.

Центалниот протест е во Скопје и ќе започне во 18 часот од Жена парк до Владата.

При изразувањето на незадоволството ќе се бара укинување на одлуката на Регулаторната комисија за енергетика за поскапување на електричната енергија од 7,4 отсто и формирање на тело во Собрание кое ќе ги разгледа и адресира сите жалби на граѓаните кон енергетските компании.