Партиска забава на ДУИ за Мајка Тереза

На плоштадот Македонија е откриена спомен плоча посветена на Света Мајка Тереза, а промовирана е и книгата посветена на нејзиниот живот и дело.

На собирот се обрати претседателот на Собранието Tалат Џафери.

Денешниот настан е во рамки на традиционалната манифестација „Денови на Св. Мајка Тереза, организирана од граѓанската асоцијација „Скопјанката Мајка Тереза“ .

ФОТО: СИТЕЛ

Постави одговор

Your email address will not be published.