НАЈДОБРИТЕ ЦИТАТИ ОД БАРБАРА КАРТЛЕНД

Погледнете ги едни од популарните и добро познатите цитати од Барбара Картленд за бракот, задоволството, сексот, љубовта и благодарноста. Барбара Кардланд е добро позната англиска романсиерка со мудри цитати но без “влакна на јазикот”. Можете да ги прочитате дел од нив и да уживате во нејзината посебност но и во бруталната искреност во размислувањето.

  • Отсекогаш сум била во близина со тешки жени. Јас навистина не ги разбирам. Да започнеме со фактот дека малку жени ја кажуваат вистината.
  • Да спие наоколу е апсолутно погрешно за една жена, тоа е понижувачко и таа целосно ја уништува нејзината личност. Порано или подоцна тоа ќе го уништи сето она што е женствено и убаво и идеалистичко во неа.
  • Секој маж е воспитан со идеја дека пристојните жени не влегуваат во и надвор од кревет, тој секогаш живее со поуката од неговата мајка дека убавите девојки не прават така . Тој, се разбира, кога старее  ова може да биде невистинито за него- но само во одреден дел од општеството.
  • Правилната диета ја насочува сексуалната енергија во деловите што се важни.
  • Маж ќе ја научи својата сопруга што е потребно за да ги разбуди своите желби. И, нема причина жената да знае повеќе од тоа што нејзиниот сопруг е подготвен да ја поучи. Ако се омажи, знаејќи премногу за тоа што сака и не сака таа за себе, тогаш таа ќе биде подготвена да најде вина кај нејзиниот сопруг.
  • Жената треба да рече: Дали сум го усреќила? Дали е задоволен? Дали тој ме сака повеќе отколку што ме сакаше порано? Дали е тој веројатно да оди во кревет со друга жена? Ако тој направи дел од ова, тогаш тоа е вина на жената затоа што таа не се обидува да го задоволи.
  • Сè додека парцелите пристигнуваат од надворешниот простор, ќе продолжам со моите зборови за девици.
  • Жена прашува дали е добра? А одговорот – Задоволен сум! е крајно себичен. Колку помалку жени се гушат во себе, толку помалку мажите  ќе зборуваат за други жени, толку повеќе ќе се обидат да ги задоволат своите сопруги, и толку посреќен ќе биде бракот.
  • Историската романса е единствениот вид книга каде навистина се брои чистотата.
  • Големото мнозинство на луѓе во Англија и Америка се скромни, пристојни и чисти умови и количината на девици во светот денес е глупава.