Младиот Христијан ќе продолжи да живее татко ми без размислување го даруваше неговиот бубрег за да го спаси мојот живот

„Татко ми без размислување го даруваше неговиот бубрег за да го спаси мојот живот. По трансплантацијата ми е многу подобро. Повеќе не одам на дијализа, а повеќе време имам за другарите и семејството. Задоволен сум од целиот третман на лекарите кои се грижеа за мене.

Пред две години трчав на маратонот во Охрид. Наредната година повторно ќе се пријавам затоа што знам дека можам! Имам повеќе сила и мотивиран сум“, вели деветнаесетгодишниот Христијан Брњарчевски од Скопје со ретката болест Алпорт синдром.

За три години, на Клиниката за нефрологија изведовме 55 трансплантации на бубрези, пациентите имаат нова шанса за квалитетен живот.

https://www.facebook.com/filipce.venko/posts/2457692991204386
Постави одговор

Your email address will not be published.