Мери Николова Буџаку тврди дека Албанец ќе биде премиер на земјава

Мери Николова Буџаку, сопруга на Агрон Буџауку, кој е кадар на ДУИ и директор на Центарот за управување со кризи, тврди дека премиер на земјава ќе биде Албанец.

„Ќе биде ДУИ!

Иако според изјавата на еден бивш Премиер не вреди 5 пари и треба да се пензионира, да замине во опозиција и да се релаксира.

Плус Албанец Премиер ќе биде. Сакале вие или не.

Убаво попладне и добро здравје ви посакувам. Кој има проблем со срце, Македонија располага со солиден кадар на кардиолози“, напиша Николова Буџаку на својот фејсбук профил.

Мери Николова Буџаку беше една од поактивните учесници во Шарената револуција, но во последниов период е во лоши релации со социјалдемократите и е нивни жесток критичар.

Овој пост на Николова Буџаку предзвика жестоки реакции на негодување кај членовите и симпатизерите на Социјалдемократскиот сојуз.

https://www.facebook.com/markmargo.nikol/posts/3195995597156846