Магијата на прегратките и бакнежите

Ребека Саксе, невролог, го бакнува својот 2 месечен син …

Ова е прва магнетна резонанца во светот, каде што мајка го бакнува своето дете.
Прегратките и бакнежите предизвикуваат хемиска реакција во мозокот и ослободуваат хормони на среќа, окситоцин, допамин, серотонин, кои го регулираат расположението.
Недостаток на овие хормони предизвикува депресија.