Заев најави нов карантин?! – Не чекаат 8 тешки месеци, животот во наредниот период ќе биде со сериозни проблеми

Пандемијата од коронавирусот веројатно ќе се влоши. Ги повикувам сите граѓани, да ја сватат оваа голема веројатност за сериозност. Треба да знаете сите дека животот во наредните 6 до 8 месеци во услови на Ковид 19 ќе биде многу потежок со сериозни проблеми отколку летото, рече Заев во своето експозе од Собранието на Република Македонија денес од собранието.

Тој вели дека периодот пред нас носи нови предизвици. А најавува како што рече инвестиции во здравството.