„Доста е“ во Куманово – Протести против одлуката на РКЕ за поскапување на струјата

Граѓаните на Куманово излегоа на протест против поскапувањето на струјата.

„Ние денеска се собравме да протестираме поради тоа што доаѓаат големи цифри на фактури што навистина се неизмислени, не може човек да ги подмири, тие долгови се многу големи, и тоа нарочито кога е температурата над 30 степени, кога се користат само некои од домаќинските апарати. Повеќе гас се користи во домаќинствата затоа што се многу високи цените на електричната енергија“, вели жител за ТВ21.

Тој додава дека ќе продолжат да излегуваат на протести се додека не се намали цената на струјата.

https://www.facebook.com/tv21hd/posts/1981040722026122
https://www.facebook.com/tv21hd/posts/1981049358691925